Choose your language

CleanSpace er eneste varme turboværn i stor finsk kuldetest

CleanSpace er eneste varme turboværn i stor finsk kuldetest

Når termometeret viser 20 isnende minusgrader, så er CleanSpace det eneste aktive åndedrætsværn, hvor der stadig er plusgrader inde i masken. Det viser en omfattende test af de førende åndedrætsværn på markedet. Det finske institut for arbejdsmiljø, Työterveyslaitos, har undersøgt generne ved brug af åndedrætsværn, herunder turboværn, under ekstremt kolde forhold. På den baggrund har de udgivet en 92 siders lang rapport* om undersøgelsen.
Ifølge instituttet kan indånding af kold luft forårsage stort ubehag og øge risikoen for helbredsproblemer som astma og forhøjet blodtryk. Det er også et kendt problem, at åndedrætsværn under kolde forhold kan akkumulere fugt og rim, som i værste fald danner is i udåndingsventilen og dermed gør masken utæt.

Men i test med turboværn fra andre anerkendte producenter skiller CleanSpace sig ud ved både at være tørt og frostfrit. Hovedårsagen er at CleanSpace er åndedrætsaktiveret. Det blæser kun renset luft ind i masken, når brugeren trækker vejret, i modsætning til andre mærker, der konstant blæser luft ind i masken.
Som åndedrætsaktiveret turboværn reducerer CleanSpace luftstrømmen i en sådan grad,at temperaturen i masken var på eller over 0° C, mens lufttemperaturen i andre aktive

åndedrætsværn var omkring -10° C.
På baggrund af resultaterne fra undersøgelsen fraråder instituttet, at man bruger turboværn, der konstant blæser luft ind i masken, når man arbejder i temperaturer under -20° C.