Choose your language

Optrel Panoramaxx og CleanSpace

Optrel Panoramaxx og CleanSpace

”En fantastisk svejsepakke!”

Siden 1893 har Emil Nielsens Smedeværksted A/S holdt de gamle håndværkstraditioner i hævd. Og det er ofte dem, der får opgaven, når slotte, kirker, museer og markante hovedsæder skal have restaureret porte, hegn, lamper og andre bygningsdetaljer.      

Christian Stautz Olsen er svend i firmaet, og en af landets dygtigste klejnsmede; han fik sølvmedalje for sin svendeprøve – med tilhørende håndtryk af Dronningen!

Han bruger både svejsehjelmen Panoramaxx og turboværnet CleanSpace. Og han er begejstret! Først om svejsehjelmen: ”Den er bare fantastisk!”, udbryder han og fortsætter: ”Det er helt klart den bedste svejsehjelm jeg nogensinde har prøvet. Panoramaxx har først og fremmest et suverænt synsfelt i forhold til alle andre. Og fordi svejsekassetten er så lys, og fordi jeg kan se farverne så klart, så er det utrolig nemt at se detaljer og opmærkninger på emnet.”

 

Christian fremhæver også nogle features ved Panoramaxx, som han selv mener er geniale: ”Udover muligheden for at indstille både følsomhed og delay, så har hjelmen en supersmart punktsvejsefunktion, som virkelig gør arbejdet nemmere og en helt genial ”twilight”-indstilling, der gør, at svejsekassetten åbner gradvist op; virkelig smart når emnet gløder! Jeg er også utrolig glad for ”grind-mode”-funktionen, hvor du med et enkelt tryk på siden af hjelmen holder svejsekassetten åben, når du sliber.”     

Er der så nogle ulemper ved Panoramaxx? ”Hjelmen er lavet af en halvblød komposit, som sikkert er med til at holde vægten nede. Og hjelmen er virkelig let”, påpeger Christian Stautz Olsen. ”Så derfor kan du desværre nok ikke paintbrushe på den…” konstaterer han med et blink i øjet.  

Hvad syntes du så om CleanSpace-turboværnet? ”Det er det første åndedrætsværn jeg har prøvet som har indbygget ”wow-effekt!” Og Christian uddyber: ”Da jeg prøvede det første gang, så tænkte jeg ”Wow”! Dels er det utrolig kompakt; du har ingen irriterende slange og tung motor på hoften, dels er det åndedrætsaktiveret, så det blæser kun ren luft når du indånder. Du slipper derfor for konstant træk omkring ansigtet – som jeg er meget generet af, når jeg arbejder med svejsehjelm med ”indbygget” slange.

Og hvordan føler du dig beskyttet? ”Da CleanSpace er et overtryksværn, så er jeg jo 100% sikker på, at der ikke trænger svejserøg ind i masken. Da jeg har valgt pakken med det store kulfilter, så slipper jeg helt for at bekymre mig om helbredet; uanset, hvad jeg svejser eller om der er gamle belægninger, som afgiver giftige dampe, så er jeg helt beskyttet – også mod ozon.”

En afsluttende kommentar? ”Det er en fantastisk svejsepakke. Panoramaxx og CleanSpace er som jordbær med fløde: Den perfekte kombination!” fastslår Christian med et stort grin.